13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Începe extinderea Școlii Gimnaziale „I. L. Caragiale”. Un nou corp de clădire, cu 11 săli de clasă, de gimnastică, bibliotecă și cabinet medical

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Școala Gimnazială „I. L. Caragiale” din Sibiu va avea un nou corp de clădire, structurat pe demison, parter și două etaje. Primăria Sibiu a anunțat, astăzi, că a semnat contractul pentru extinderea Școlii din zona Calea Dumbrăvii.

“Extinderea spațiilor unităților de învățământ a fost și este o prioritate pentru noi. Astăzi am semnat contractul pentru extinderea școlii I.L. Caragiale din zona Calea Dumbrăvii, prin construcția unui nou corp de clădire, o investiție în valoare de 8,6 milioane de lei. Reamintesc că lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga sunt și acestea în curs, iar pentru școala Regele Ferdinand inițiem în această lună procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. Extinderi avem prevăzute și la Colegiul O. Goga, în prezent realizându-se proiectarea. În 2021, după aprobarea bugetului, vom iniția și alte proiecte de extindere a unităților de învățământ”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În termen de 12 luni, constructorul contractat – SC Total NSA AG Construct SRL – va ridica noul corp de clădire, structurat pe demisol, parter și două etaje, va realiza instalațiile de utilități și cele pentru stingerea incendiilor și va instala un sistem de securitate cu alarmare la efracție și supraveghere video.
În noul corp de clădire se vor crea: 11 săli de clasă, cabinete de fizică, chimie și informatică, o sală de gimnastică cu vestiare și dușuri pentru elevi, o sală multimedia și o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de mese cu oficiu și un cabinet pentru alimente, un cabinet medical, un cabinet pentru direcțiune, o cancelarie și o sală de ședințe, vestiare pentru angajați, un atelier mecanic, o arhivă și alte anexe.
Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, clădirea va fi dotată prin acest proiect cu mobilierul școlar necesar, cu table interactive, videoproiectoare și sisteme PC.
De asemenea, este prevăzută amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, precum și a unui teren de baschet și a unuia de volei în curtea școlii.
Finanțarea acestui proiect este asigurată din fondurile europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.
 

DJI 0907 300x225
DCIM/101MEDIA/DJI_0907.JPG

 
Randare Caragiale 1 Mic 300x212

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect