18.1 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Închisoare sau amendă pentru profesorii care fac meditații contra cost cu elevii de la clasă

Cele mai citite

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă riscă să ajungă la pușcărie, nu mai pot preda 7 ani sau pot fi amendați.

Potrivit edupedu.ro, activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară și se pot aplica mai multe sancțiuni, de la avertisment scris pâna la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, conform legii învățământului preuniversitar.

Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, potrivit metodologiei de mobilitate.

În același timp, profesorii declară în scris, pe propria răspundere, sub sancțiunile prevăzute de Codul penal pentru falsul în declarații, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă, că nu fac meditații contra cost cu elevii de clasă, potrivit ordinului nr. 3.051 din 11 ianuarie 2024.

Edupedu mai scrie că, până la data de 31 decembrie a fiecărui an, toți profesorii au obligația să completeze declarația că nu fac meditații cu elevii de la clasă, potrivit unui ordin publicat pe 19 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Personalul didactic de predare declară în scris, pe propria răspundere, sub sancțiunile prevăzute de Codul penal pentru falsul în declarații, că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs, conform Art. 5.

Și nedepunerea actelor sau nedeclararea meditațiilor constituie abatere disciplinară pentru profesori.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziție exclusiv feminină la Sibiu

50 de artiste, din Filiala Sibiu și alte zece filiale ale UAPR, își prezintă lucrările, într-o expoziție intitulată  ”VITAL...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect