27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Mai mulți candidați au promovat Definitivatul, în județul Sibiu, după contestații

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Rata de promovare a examenului de Definitivat, în județul Sibiu, a crescut cu 2,6% după contestații, astfel că 66.4% dintre candidați au trecut cu brio proba.

Potrivit IȘJ Sibiu, rata finală de promovare a examenului național, în România, pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), după soluționarea contestațiilor, este 73,82% (în creștere cu 3,02%, comparativ cu rezultatele inițiale – 70,80%). Astfel, din totalul de 7 254 de candidați cu note la proba scrisă, 5 355 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2022, înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 5.136 de candidați. 
Patru județe au avut o rată de promovare de peste 80%: Cluj – 84,1%; Prahova – 83,1%; Brașov – 81,1%; Galați – 80,6%. În municipiul București, rata de promovare a fost de 80,62%.
Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 4 august, atât în centrul de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro. 
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 , calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.
În județul Sibiu, procentul de promovare a examenului de Definitivat a fost de 66,4%, mai mare cu 2,6% față de rezultatele afișate înainte de depunerea contestațiilor (63,8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect