27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Control judiciar pentru medicul de la Spitalul Militar Sibiu acuzat de luare de mită

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Medicul în vârstă de 68 de ani din cadrul Spitalului Militar Sibiu va fi cercetat sub control judiciar.

Acesta a fost prezentat instanței, care a decis cercetarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cele două luni de control judiciar, medicul cercetat pentru luare de mită nu are voie se aproprie şi să nu comunice în nicio cale, direct sau indirect, cu persoanele care au formulat denunţurile, cu martorii sau cu membrii familiilor acestora, să nu se deplaseze în incinta Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu şi să nu exercite funcţia de medic în cadrul acestei unități medicale.

banner

De asemenea, trebuie să se prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu sau la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu ori de câte ori este chemat și să se prezinte la Poliţia Municipiului Sibiu, instituţie desemnată cu supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Vă reamintim faptul că un medic din cadrul Spitalului Militar Sibiu a fost reținut, miercuri, pentru luare de mită. El este bănuit că a solicitat de la 6 pacienți alcool, mâncare, să îi întrețină curtea, dar și 1.100 de lei.

Potrivit procurorilor, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală pentru noi fapte de corupţie. Medicul a fost reținut în cursul zilei de miercuri, tot astăzi urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii spun că medicul a pretins şi primit de la șase pacienţi sume de bani în cuantum total de 1.100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect