MIPE a virat ajutorul de 500 de lei pentru elevii din familiile defavorizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de elevi care provin din familii defavorizate.

Un număr de 97.888 de elevi și preșcolari care provin din medii sărace și care dețineau carduri din anul școlar precedent vor putea achiziționa în această săptămână îmbrăcăminte și rechizitele din banii virați de MIPE.

Începând de astăzi, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program, anunță MIPE.

Suma totală virată astăzi beneficiarilor este de 48,9 milioane lei.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educație este esențial pentru a se putea încadra, ca adulți, pe piața muncii, însă de cele mai multe ori condițiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon școlar. Ajutorul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat preșcolarilor și elevilor vulnerabili și în acest an școlar reprezintă, pentru mulți dintre ei, șansa de a merge în continuare la școală. Mă bucur că am reușit să facem astăzi plățile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Marcel Boloș, în comunicatul de presă publicat.

Cine beneficiază de bani

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

De asemenea, cardurile pentru beneficiarii deveniți eligibili începând din acest an școlar vor fi emise și distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect