Revolut, victimă a unui atac cibernetic

Aplicația financiară Revolut a fost victima unui atac cibernetic în urma căruia peste 50.000 de conturi au fost expuse și compromise.

„Am primit recent un atac cibernetic foarte vizat de la o terță parte neautorizată care ar fi putut obține acces la unele dintre informațiile dumneavoastră pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus Revolut într-o declarație trimisă prin e-mail clienților săi afectați, potrivit cybernews.

E-mailul a fost postat pe Reddit de către utilizatorul afectat. „Am contactat serviciul de asistență și i-am întrebat care informații EXACTE ale mele au fost furate, dar nu au putut să răspundă, tot ce au făcut a fost să-mi transmită același mesaj de e-mail”.

Datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației, precum informațiile de contact și tranzacțiile efectuate, ar fi fost accesate prin intermediul unei terțe părți.

Totuși, hackerii nu au putut accesa parolele, PIN-ul cardurilor sau alte detalii despre card. Incidentul a fost scos la iveală de autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, conform The Times.

Revolut oferă patru lucru despre cum te poți proteja de atacuri cibernetice

  • Angajații Revolut – chiar și cei care lucrează la suportul prin chat din cadrul aplicației – nu îți vor solicita niciodată PIN-ul aplicației, PIN-ul cardului sau orice alte parole. Dacă cineva care pretinde să fie din partea Revolut îți solicită aceste informații, fă o captură de ecran și raportează imediat prin chatul din aplicație.
  • Comunicăm cu tine legat de detaliile contului tău numai prin suportul dedicat prin chat din cadrul aplicației. Dacă comunici prin e-mail cu un membru al echipei, acest lucru se va întâmpla inițial prin suportul prin chat
  • Folosește întotdeauna cea mai recentă versiune a aplicației (descărcă prin Apple App Store sau Google Play Store).
  • Revolut nu oferă suport prin intermediul rețelelor de socializare sau prin orice agenție parteneră. În cazul în care contactezi (sau ești contactat de) o persoană care pretinde să fie agent Revolut, în afara aplicației, este o înșelătorie

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect