27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Proiecte europene la Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copșa Mică

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copșa Mică va derula mai multe proiecte europene în viitorul an școlar 2022-2023. Liceul copșean, acreditat Erasmus + pentru domeniile educație școlară și formare și formare profesională VET, are pregătite două astfel de proiecte. 

Astfel, 20 de elevi de gimnaziu și liceu, însoțiți de patru cadre didactice, vor participa la programe tematice de o săptămână în școli europene partenere. De asemenea, 14 profesori își vor îmbunătăți formarea profesională prin cursuri structurate și programe de job-shadowing, iar 27 de elevi de liceu și învățământ profesional din clasele a IX-a, câte 9 elevi de la calificările profesionale din domeniile electronica, estetică și construcții vor desfășura stagii de două săptămâni de instruire practică la firme europene de profil.

banner

Recent, mai multe cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copșa Mică au participat la un proiect Erasmus+ în Katerinis, Grecia. În cadrul cursului s-au desfășurat activități de utilizare a aplicațiilor digitale, a Platformei Moodle implementată în școala Platon și activități de utilizare a tablelor digitale. În cadrul cursului s-au dezvoltat competențe de utilizare a instrumentelor digitale. Astfel, au fost realizate proiecte de lecție folosind metodele și instrumentele digitale prezentate de școala Platon, iar în ultimele zilele de curs s-a prezentat modul în care se folosește tabla interactivă digitală.

“Datorită acreditărilor Erasmus + obținute de Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” Copșa Mică pentru perioada 2021-2027, elevii și profesorii unității au în fiecare an posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile și competențele profesionale la nivel European, beneficiind de oportunitățile deosebite ale programului Erasmus+: enriching lives, opening minds”, a spus directorul Liceului Tehnologic “Nicolae Teclu” Copșa Mică, Lucia Berger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect