28.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

S-au afișat notele la BAC! Încă un elev de 10, în urma contestațiilor

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Astăzi s-au afișat rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat. În urma contestațiilor, Sibiul mai are un elev cu media 10. Este vorba despre Alexandra Moro, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, specializarea Științe ale Naturii.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu este singura unitate de învățământ din acest an care a dat elevi de 10 la BAC. Alexandra a depus contestație la examenul de Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, la care obținuse nota 9.5. În urma soluționării contestațiilor, aceasta a primit nota maximă și a devenit, astfel, cel de-al treilea elev de 10 curat la BAC al Sibiului.
Ceilalți doi elevi de 10 la Bacalaureat sunt Pavel Mihăilescu, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, care a studiat în clasa la care diriginte a fost Carmen Iohannis, și Vlad Mihălțan, tot de la CNGL.
Potrivit IȘJ Sibiu, peste 900 de contestații au fost înregistrate în această sesiune, cele mai multe fiind la Română.
Potrivit Inspectoratului Școlat Județean Sibiu, în total au fost înregistrate 929 de contestații, după cum urmează: Limba și literatura română (Real) – 338, Limba și literatura română (Uman) – 170, Limba și literatura germană maternă – 28, Matematică (Mate-Info) – nouă, Matematică (Pedagogic) – trei, Matematică (Științe ale Naturii) – 13, Matematică (Tehnologic) – 59, Istorie – 107, Anatomie și Fiziologie Umană, Genetică și Ecologie Umană – 17, Biologie vegetală și animală – 54, Chimie anorganică (tehnologic) – trei, Chimie anorganică (teoretic) – una, Chimie organică (teoretic) – una, Economie – una, Fizică (tehnologic) – două, Fizică (Teoretic) – cinci, Geografie – 56, Informatică (mate-info) C/C++ – 21, Informatică (Științele Naturii) – C/C+= – două, Logică, argumentare și comunicare – 32, Psihologie – trei, Sociologie – patru.
Cele mai multe contestații au fost depuse de către elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu (82), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (80), Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu (78) și Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu (61).
Potrivit IȘJ Sibiu, „nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este notă definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Situația persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 la nivelul județului Sibiu

În județul Sibiu s-au administrat 427.776 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, de la debutul campaniei de vaccinare și...
spot_img

Știri pe același subiect