9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Set de reguli pentru cazurile de violență din școli realizat de Ministerul Educației

Cele mai citite

Ministerul Educaţiei a realizat un set de reguli care trebuie urmate în cazurile de violenţă din şcoli şi pentru aplicarea „Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă asupra antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ, precum şi al altor situaţii corelate în mediul şcolar şi a suspiciunii de violenţă asupra copiilor în afara mediului şcolar”.

În acest sens, personalul şcolii trebuie să dea atenţie specială mai multor aspecte atunci când observă cazuri de violenţă în mediul şcolar.

Astfel, dacă e martorul unei fapte de violenţă, personalul şcolii are obligaţia să elimine riscurile, să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi să le redea elevilor sentimentul de siguranţă fizică şi emoţională.

În cazul faptelor de violenţă care constituie infracţiuni, directorul este obligat să sesizeze Poliţia.

Totodată, în cazul faptelor de violenţă gravă asupra minorilor (săvârşite de preşcolari/elevi/ personalul şcolii) directorul şcolii este obligat să sesizeze 119 (DGASP).

„Personalul şcolii este obligat să comunice cu părinţii/reprezentanţii legali despre situaţia de violenţă/corelată în absenţa antepreşcolarului/preşcolarului/elevului, în prezenţa consilierului şi/sau mediatorului şcolar, într-un spaţiu care asigură confidenţialitatea celor implicaţi. Personalul şcolii stabileşte şi aplică măsuri de sprijin pentru victime şi autori, respectiv sancţiuni pentru autori”, arată sursa citată.

De asemenea, în cazurile de violenţă a elevilor asupra personalului din şcoală, dacă există suspiciunea unei infracţiuni, directorul unităţii de învăţământ sesizează Poliţia (112).

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect