25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

ULBS a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istorie, în valoare de peste 1,5 milioane euro

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Direcția de Internaționalizare, a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istoria unității de învățământ. Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a dat publicității, ieri, rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.
Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenei, director, și dr. Anca Șerban, șef Birou Erasmus+, a depus un proiect ce a reușit să obțină în acest an 1.551.775 de euro, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS.
Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.
În comparație cu suma atrasă în anul precedent (1.163.325 euro), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%.
„Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene. Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021”, au transmis reprezentanții ULBS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă trei cazuri de variola maimuței au fost descoperite în România

Trei cazuri noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, informează joi Ministerul Sănătăţii.Este vorba despre trei...
spot_img

Știri pe același subiect