25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Un candidat de la „Independența” a suferit o criză de epilepsie în timpul probei de BAC

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Proba de astăzi a examenului național de Bacalaureat a avut „nevoie” de intervenția unui medic. Un candidat de la centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a făcut o criză epileptică. Tânărul și-a revenit iute, astfel că după 15 minute a putut reveni în sala de examen pentru a-și finaliza lucrarea scrisă.

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 96,48%. Astfel, din cei 2.245 candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris, s-au prezentat 2.166 candidaţi (96,48%), iar 79 candidați au absentat (3,52%).
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau care să fie eliminați din examen pentru fraudă sau tentative de fraudă. Cu toate acestea, problemele nu au lipsit. Un candidat de la centrul de examen Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu a avut nevoie de intervenția medicului, dar a putut continua proba și a predat lucrarea scrisă în timpul alocat pentru rezolvarea ei.
Potrivit reprezentanților IȘJ Sibiu, candidatul a suferit o criză epileptică. „Cei care se aflau în sala de examen au văzut că îi este rău, fapt confirmat și de candidat. L-au scos pe hol, au chemat medicul, care l-a întrebat ce are. A spus că e epileptic, astfel că medicul a știut ce tratament să îi administreze”, a explicat prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
De altfel, a completat faptul că centrele de examen au fost alese și în funcție de cabinetele medicale. „Am ales centre de examen care aveau și cabinete medicale, tocmai pentru a fi aproape de elevi în caz că se întâmplă ceva”, a mai explicat Dincă.

Mâine, ultima probă


BAC-ul continuă, mâine, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Conform calendarului Ministerului Educației, primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până în ora 12. Numele candidaților vor fi anonimizate.
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12 – 18). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Elevii vor afla rezultatele finale vineri, 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect