Astra Film Junior revine la Sibiu!

De astăzi, cadrele didactice pot cumpăra bilete de pe

www.astrafilm.ro/astra-film-junior

Între 10 şi16 octombrie, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, însoţiţi de cadrele didactice, sunt așteptați să revină în sălile de spectacol pentru o nouă ediție de filme de nonficțiune!

Am pregătit o selecție de 23 de documentare şi peste 50 de proiecții care îi vor transporta pe copii și adolescenți în adevărate călătorii în jurul Pământului, străbătând mental spații culturale dintre cele mai diverse.

În premieră, la această ediție, cadrele didactice sunt invitate să parcurgă programul disponibil pe site-ul festivalului, în secțiunea dedicată Astra Film Junior și să plaseze comanda direct de pe pagina

filmului (www.astrafilm.ro/astra-film-junior).

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru o proiecţie, dar pentru cadrele didactice, însoțitorii de grup și elevii aflați în situații sociale vulnerabile, accesul este gratuit.

O altă premieră a ediției 2022 este proiecția filmelor documentare în sălile de cinema Cine Gold aflate în Promenada Mall, o experiență cinematografică pe care cu siguranță copiii o vor îndrăgi.

Alături de Cine Gold, Sala Thalia este cea de-a doua locație unde copiii şi adolescenții însoţiţi de cadrele didactice se pot întâlni cu documentarele Astra Film Junior de luni până vineri, în intervalul orar 8:30-15:00.

Nici concursul de benzi desenate nu lipsește din această ediție, detalii despre acesta precum și recomandări legate de activitățile didactice corelate cu vizionarea filmelor fiind disponibile în program.

Avem o generație care consumă foarte mult conținut audiovizual, de la vârste fragede, dar căreia i se oferă prea puține ocazii de a reflecta asupra acestuia. Rolul programului Astra Film junior este acela de a pune la dispoziție uneltele necesare pentru formarea gândirii critice și pentru exersarea agilității de a înțelege conținutul audiovizual la care sunt expuși

Dumitru Budrala, fondator și director Astra Film Festival

Astra Film Festival Sibiu a fost lansat în 1993 ca proiect inovator, fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect