13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Concert simfonic de excepție la Filarmonica Sibiu: Dirijorul tânăr Gerald Karni și solistul Michael Barenboim încântă publicul

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mnagerul Filarmonicii Sibiu a susținut astăzi o conferință de presă în care l-a prezentat pe tânărul dirijor Gerald Karni, invitat special la concertul simfonic de joi seara.

Evenimentul va avea loc pe 22 februarie la Filarmonica din Sibiu, începând cu ora 19:00.

Publicitate

Gerald Karni, alături de orchestra sibiană, va dirija un program integral Beethoven, iar solistul Michael Barenboim. La conferință au participat și elevi din clasa a IX-a de la Liceul de Artă din Sibiu, care au avut ocazia să interacționeze cu dirijorul și să își exprime entuziasmul pentru muzică și artă.

Publicitate

Concertul se anunță a fi un moment deosebit pentru iubitorii muzicii clasice din Sibiu, aducând pe scenă talente remarcabile și promițătoare.

Galonatul dirijor Gerald Karni este laureat al Premiului pentru susţinerea carierei,,Georg Solti! 2023 şi al Medaliei de argint la Concursul Internaţional de dirijat,,Antál Dorati”, ediția a III-a, de la Budapesta. A colaborat, printre altele, cu Orchestra Svizzera Italiana, Orchestra Simfonică din Lucerna, Sønderjyllands Symfoniorkester şi orchestrele de cameră şi de festival din Verbier.

Născut într-o familie de muzicieni, Gerald a absolvit studiile de licenţă în interpretare – vioară la Universitatea de Arte din Zurich în 2019, sub îndrumarea lui Lawrence Power, şi a obţinut diploma de master în dirijat orchestră la Conservatorio della Svizzera Italiana în 2023, unde a studiat cu profesorul Marc Kissozcy.

Printre alţi mentori de-ai săi se numără Alan Gilbert, care l-a angajat pe Karni ca dirijor asistent la NDR Elbphilharmonie Orchester şi la Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, precum şi Daniel Barenboim, care dirijează West-Eastern Divan Orchestra.

Gerald a fost invitat în calitate de dirijor la Festivalul de la Verbier în 2022 şi a avut onoarea de a-i asista pe Sir Simon Rattle, Gábor Takács-Nagy şi Gianandrea Noseda. Și-a continuat stagiul de formare în 2023, unde i-a asistat pe Klaus Mäkelä, James Gaffigan şi Mikhail Pletnev. Printre cele mai importante momente din stagiunea 2022/2023 se numără interpretarea împreună cu Hamburger Camerata la Elbphilharmonie şi „Das Lied von der Erde” de Mahler în cadrul Mozartfest Augsburg şi Traunsteiner Sommerkonzerte în Germania, lucrând cu muzicieni precum Maximilian Hornung şi Vilde Frang.

Gerald Karni a iniţiat un proiect numit „Side-by-Side” în 2022, care a dus împreună membri ai Orchestrei Tonhalle şi ai Operei din Zurich şi studenţi.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect