25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

David Popovici, o nouă medalie de aur la Mondialele de Natație

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

David Popovici scrie istorie la Budapesta. Avesta a câștigat medalia de aur la proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici a plecat în cursa de 100 de metri de pe culoarul 4 și a întors al doilea la 50 de metri. A sprintat extraordinar pe ultimul bazin și a terminat cu 47,58. Pe doi s-a clasatfrancezul Maxime Grousset, cu 47,64, iar pe 3, canadianul Joshua Edwards, cu 47,71.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta și a bifat o performanță extraordinară. Potrivit Gazetei Sporturilor, în toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

În urmă cu două zile, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui Popovici, la interviul acordat în limba engleză. Popovici a avut şi un mesaj pentru românii prezenţi la concursul din Ungaria. „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus acesta.

SURSĂ FOTO: sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect