25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Educația sexuală va fi predată în clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinților

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Educația sexuală va fi predată în clasa a VIII-a cu denumirea de Educație Sanitară și doar cu acordul scris al părinților, potrivit unui vot dat în Camera Deputaților.

În țara noastră sunt cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană, dar chiar și în aceste condiții, subiectul introducerii educației sexuale ca materie predată în școli a stârnit numeroase reacții atât în rândul părinților cât și în rândul politicienilor.

În urma dezbaterilor din Palamentul României, s-a stabilit ca o materie specială care să cuprindă noțiuni de educație sexuală, predată sub numele de Educație Sanitară, să fie predată doar în clasa a VIII-a și numai cu acordul scris al părinților.

Proiectul de lege a fost trimis spre reexaminare de Klaus Iohannis. Principalul scop al cursurilor de educație sanitară va fi predarea noțiunilor elementare despre bolile cu transmitere sexuală și despre prevenirea sarcinilor nedorite.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 244 de voturi ”pentru”, unul ”contra” și 49 de abțineri, astfel că deputații au admis cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, la solicitarea președintelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect