24.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

De luni, sibienii pot depune dosarele pentru subvenția la încălzire

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Începând cu data de 5 octombrie, angajații primăriei primesc dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în sezonul rece, pentru lunile noiembrie-martie. La acest ajutor au dreptul familiile sau persoanele singure cu reședința în municipiul Sibiu, care au venituri mici. Subvențiile diferă de la caz la caz, atât în funcție de venitul mediu lunar pe membru de familie, cât și de sistemul de încălzire a locuinței: gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.
Astfel, titularul trebuie să depună o cerere-declarație pe proprie răspundere, redactată pe un formular tipizat, disponibil la sediul Serviciului de Asistență Socială, de pe bulevardul Victoriei 1-3, cam. S02, începând cu data de 5 octombrie. Ghișeele vor fi deschise de luni până joi, între orele 8-15, iar vineri între 8 – 12. Formularul poate fi descărcat și online, de pe site-ul instituției, www.sibiu.ro, la secțiunea „Anunțuri publice”.
La completarea cererii, trebuie menționată componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute. Foarte important este să consultați „Lista bunurilor care duc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței”, disponibilă și online sau afișată la sediul Serviciului Asistență Socială. Potrivit acesteia, nu pot primi ajutor de încălzire cei care posedă alte locuințe în afara celei unde locuiesc, cei care dețin terenuri mai mari de 1.000 de mp în oraș sau 2.000 mp la țară, cei care au depozite la bănci mai mari de 3.000 de lei, cei care au un autoturism sau o motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap, cei care au tractoare, moară de cereale sau gater de prelucrat lemnul.
„Menţionăm că Primăria Sibiu va efectua verificări în aceste dosare şi în cazul în care se constată că o persoană care deţine bunuri de pe această listă a solicitat totuşi ajutorul pentru încălzire, persoana în cauză va returna sumele primite şi va răspunde penal pentru faptă”, transmit reprezentanții primăriei. Persoanele care solicită ajutorul pentru energie termică au obligaţia de a completa numărul de camere ale locuinţei. La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.
Cererile de acordare a ajutorului de încălzire a locuinţei însoţite de actele doveditoare se depun la sediul Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu, din Sibiu, B-dul Victoriei 1-3, cam. 2 până la data de 30 octombrie pentru constituirea dreptului la încălzire pe toată perioada sezonului rece, 1 noiembrie 2015- 31 martie 2016.
„În cazul cetăţenilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pe parcursul sezonului rece (după data de 30.10.2015), dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se constituie începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective şi începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii. În cazul persoanelor care primesc dreptul la ajutor social, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se va acorda începând cu acea lună”, specifică Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Fără permisele de conducere și amendați pentru că au circulat pe banda de urgență, pe A1

În urma apariției în mediul online a unor imagini în care doi șoferi se deplasau pe banda de urgență...
spot_img

Știri pe același subiect