24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Semnal inedit al elevilor de la Arte împotriva violenței juvenile

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Peste 30 de elevi a două clase a XII-a, din cadrul Liceului de Artă Sibiu și-au pictat fața simulând victimizarea prin acte de violenţă fizică şi au pornit într-un marş spre Liceul „Octavian Goga” din Sibiu, în scopul prevenirii delicvenţei juvenile. Acțiunea aparține poliţiştilor sibieni care au desfășurat marți, 29 septembrie, de la ora 11:45, această activitate, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Asociaţia ALEG şi Asociaţia Femeilor din Sibiu. În cadrul evenimentului a avut loc și o dezbatere interactivă pe tema delicvenţei juvenile în incinta Colegiului Goga. Elevii s-au arătat încântați că fac parte din acest proiect și au fost dornici să arate oamenilor că violența nu este răspunsul. „Având în vedere că la nivel național se desfășoară săptămâna de prevenire a criminalității cu activități specifice în fiecare județ, astăzi în cea de-a doua zi dedicată prevenirii delicvenței juvenile am organizat a ceastă activitate cu liceenii. Pentru a ne atinge scopul activității aceștia au realizat picturi pe față, iar pentru a sublinia scopul nostru vom parcurge un traseu pe pietonală, până la Liceul Goga, iar pe traseu se vor distribui pliante pe tema violenței care vor fi înmânate în special femeilor, dar nu în mod neapărat”, a declarat Adela Pălăştea, agent principal IPJ sibiu
„Este o inițiativă foarte bună. Eu sunt chiar învățătoare și chiar observ că este din ce în ce mai multă violență din rândul celor mici, mici, mici de tot, chiar din grădiniță. Nu mai știu să se joace, nu mai știu altceva decât să intre și să iasă din conflicte. Asta este permanenta lor preocupare. Poate inițiativa va schimba sau nu ceva, pentru că este din ce în ce mai greu să schimbi ceva, dar poate dacă ne mobilizăm cu toții se întâmplă ceva”, a fost părearea unei trecătoare.
Prin derularea acestei activităţi poliţiştii sibieni au dorit să atragă atenţia copiilor cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă legea, precum şi în vederea prevenirii victimizării acestora prin adoptarea unei conduite corecte şi adecvate de răspuns la violenţă. Totul face parte din cadrul activităților organizate în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii ce a debutat la Sibiu sub mottoul „Copiii nu acceptă violenţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect