24.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

„Carmina Burana” – al doilea spectacol Sold Out din „Sibiu Opera Festival”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Concertul „Carmina Burana”, ce a avut loc în data de 29 septembrie 2015, s-a jucat cu casa închisă. Următorul eveniment din cadrul proiectului „Sibiu Opera Festival” este recitalul de lied-uri „Irreparabile Tempus” programat miercuri, 30 septembrie 2015 la Biblioteca Astra.
„Fascinanta capodoperă care l-a făcut celebru pe Carl Orff se reia, acum, la Sibiu, într-o distribuție promițătoare, cu un trio solistic despre care se vorbește din ce în ce mai mult în lumea artei lirice din România și de peste hotare. Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff între 1935-1936, pe baza unor texte și melodii medievale din sec. XII-XIII. În cadrul a trei părți (cu peste 20 de numere), subiectele textelor (în latină, germană și franceză) se referă într-un mod naiv la natură, dans, viață și dragoste. Muzical, compozitorul folosește ritmuri pulsatorii, o melodică simplă, armonii noi, o orchestrație modernă. De la prima audiție (8 iunie 1937, Frankfurt am Main) și până în prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent și pare a nu-și pierde nicicând din valoarea expresivă” a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală Sibiu a suspendat activitatea în 73 de firme sibiene și a confiscat peste un million de euro

Verificările făcute de Poliția Locală Sibiu la companiile care funcționează pe teritoriul orașului s-au soldat cu măsuri drastice în...
spot_img

Știri pe același subiect