15.3 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

FOTO: Fenomenul furry, tot mai prezent în școlile din România. Elevii se costumează în animale și urcă în 4 labe scările

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Fenomenul furry pare că devine o modă și în școlile din România, unde tot mai mulți elevi se îmbracă și comportă precum animalele.

Fenomenul furry se referă la o subcultura în care oamenii adoptă o identitate sau o conexiune cu animalele antropomorfe sau personaje fantastice cu trăsături animale.

Publicitate

Aceste identități pot fi exprimate prin intermediul costumelor elaborate numite „fursuits”, artă digitală, povestiri sau role-playing games.

Publicitate

Mulți membri ai comunității furry creează sau adoptă propriile personaje antropomorfe, cunoscute sub numele de „fursonas”, care reflectă trăsături și personalități alese de ei înșiși sau care sunt o extensie a propriilor lor identități.

Fenomenul inspirat de pe reţelele de socializare îi transformă pe copii în diverse animale. Se îmbracă şi se comportă ca nişte pisici, câini, vulpi ori păsări şi refuză să mai comunice firesc la ore.

„Este o persoană care se identifică cu un animal sau o pasăre.

Cu un papagal, mai exact. Alţi colegi de liceu se cred câini sau pisici. Îşi pun urechi sau cozi de animale şi se comportă ca atare. Chiar şi în timpul orelor de curs.

Sunt asa mai ciudaţi, se îmbracă, îsi pun urechi, de astea. Am auzit ca urcă in patru labe scările”, a povestit un elev.

Ceea ce părea mai mult o curiozitate pentru noi, a câştigat teren de la an la an. Cei mai mulţi adolescenţi spun că aparţin comunităţii „furry” şi devin „fursona”, adică se comportă şi se îmbracă asemănător necuvântătoarelor preferate.

Alţii se identifică drept „therieni”, adică persoane care se identifică cu o fiinţă non-umană.

„Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil.

Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta – a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa.

La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot”, spune un elev din Bucureşti.

În urmă cu două luni, oamenii dintr-un parc pentru copii din Arad au fost șocați de o tânără care se credea pisică se plimba în patru labe şi încerca să atace câinii din zonă.

SURSĂ FOTO: reason.com

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Județul Sibiu, locul 2 în topul candidatelor la Consiliul Județean

Județul Sibiu se află pe locul doi în România în ceea ce privește numărul de candidate la președinția Consiliului...

Știri pe același subiect