24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că notarul Răzvan Mărginean rămâne după gratii

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

 

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de DIICOT, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia deciseseră că notarul Răzvan Mărginean şi Nicolae Şandru vor fi cercetaţi în stare de libertate. Ambii rămân în continuare în spatele gratiilor.  

Curtea a respins de asemenea recursurile declarate de ceilalţi inculpaţi, astfel că şi Constantin Cornea, Mihai Cornea, Dumitru Damian, Bucur Daniel Iliuţ, Bogdan Jucan şi Ioan Tanciu vor fi în continuare cercetaţi în stare de arest preventiv. 

 

Cu toţii sunt cercetaţi în cel mai mare dosar instrumentat în ultimii ani de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată la Sibiu, după cel al grupării Lenis. 

 

Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case. Alături de cei acuzați de cămătărie, numele a doi notari din Sibiu, Răzvan Mărginean şi Simion Bexa, au apărut de asemenea în dosar, primul fiind de altfel încă de la început reţinut  şi apoi arestat preventiv.

 

Notarii sunt cei prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţiile, susţin anchetatorii. „Cei doi notari au sprijinit activităţile infracţionale ale grupării, în sensul că la birourile acestora se întocmeau actele, de multe ori persoanele trecute în contractele de vânzare-cumpărare nu erau prezente la încheierea contractelor respective, sumele de bani înscrise în contract nu erau cele reale, întrucât membrii grupării scriau în contractele de vânzare-cumpărare pentru imobile şi dobânzile pretinse sau au fost situaţii în care plata efectivă nu se realiza în faţa notarilor. Victimele erau şantajate, ameninţate sau chiar agresate fizic”, a spus comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

De asemenea, în dosar este cercetată şi o angajată în cadrul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu. Potrivit DIICOT, „actele erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiţi, la solicitarea şi conform indicaţiilor membrilor grupării şi cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferenţial obţinerea certificatelor de carte funciară”. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Compania franceză Jean-Claude Gallotta, la FITS cu „My Ladies Rock”: „Spectacolul e foarte actual, despre destine care s-au consumat rapid, un spectacol cu un...

Marea companie de dans Jean-Claude Gallotta din Franța, aflată pentru prima dată în România ca invitată a celei de-a...
spot_img

Știri pe același subiect