22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Astra Film Junior, în turneu în ţară

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Pentru al doilea an consecutiv, festivalul de film documentar pentru copii și adolescenți ASTRA FILM JUNIOR va pleca într-un turneu prin ţară. Datorită cererii mari care există pentru acest program, turneul se extinde anul acesta la 20 localități din toată ţara. Astfel, alături de Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Deva şi Sibiu, ASTRA FILM JUNIOR va ajunge şi la elevii din Alba Iulia, Pitești, Ploiești, Brașov, Băicoi, Bucov, Măgurele, Mediaș, Seliștat, Horezu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Baia Mare şi Abrud.

banner

 

„Este o mare bucurie pentru noi că programul Astra Film Junior este solicitat la nivel național. Programul e foarte popular în rândul elevilor din județul Sibiu (anul trecut au fost 6000 de elevi numai în timpul festivalului), iar acum vor avea acces la aceste filme zeci de mii de elevi din toată ţara. Acest lucru este posibil și datorită unui parteneriat foarte valoros și de prestigiu cu Institutului Francez, care, pentru al doilea an consecutiv, a solicitat ca programul Astra Film Junior Sibiu să se desfășoare și în centrele sale din țară „– a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.  

ASTRA FILM JUNIOR este singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor. Până în prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat zeci de mii de elevi devenind una dintre cele mai de amploare activităţi educaţionale extraşcolare din țară. Aflat la a patra ediție, inițiat în 2009, ASTRA FILM a creat ASTRA FILM JUNIOR, programul educaţional pentru copii, din necesitatea unei educaţii prin imagine puţin existente în România şi din dorinţa de a oferi un program de calitate ca o alternativă la programele TV care încearcă transformarea publicului urmând conceptul „devin ceea ce văd”.

Ediţia ASTRA FILM JUNIOR care pleacă în turneu național are ca temă APA şi aduce noi dimensiuni educative faţă de ediţiile precedente. Pe lângă educaţie vizuală, cinematografică şi culturală, la Astra Film Junior ON TOUR, elevii vor avea parte şi de educaţie ecologică prin filmul documentar. Participanţii vor dobândi noţiuni primare privind interacţiunea oamenilor cu mediul şi despre cum apar şi cum pot fi rezolvate problemele legate de APĂ la nivel global. Anul 2013 este declarat de UNESCO Anul Internațional al Cooperării în Domeniul Apei, apa fiind o sursă deosebit de importantă. Potrivit statisticilor ONU, din cauza lipsei accesului la apa potabilă, curată, deja anual se îmbolnăvesc și mor 1,8 milioane de oameni. Se preconizează că apa constituie o resursă pe baza căreia se fac deja strategii geopolitice. Iar tinerii trebuie să fie conștienți de felul în care pot gospodării corect apa. Filmele oferite spre vizionare vor fi însoțite de materiale didactice, pe care profesorii le pot folosi în acest sens.

Pe baza rezervărilor, organizatorii estimează că programul Astra Film Junior on TOUR va fi vizionat de peste 30.000 de elevi din România.

La Sibiu, Astra Film – CNM ASTRA în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Discovery România organizează în săptămâna Să știi mai multe, să fii mai bun! proiecţii pentru elevii de școală primară, gimnaziu și liceu, în Sala Studio, din Piaţa Huet, nr.12. Aceştia pot opta pentru documentarele preferate/ pe care nu le-au vizionat din seria Esperanto, copiii apei sau pentru producţii ale căror subiecte le suscită interesul. În plus, ASTRA FILM în colaborare cu DISCOVERY România propune „Școala Discovery” la Sibiu în săptămâna 1-5 aprilie 2013. Șapte filme de introducere în domenii ale științelor (chimie, fizică, biologie, medicina, genetică) prezentate de Bill Nye vor putea fi vizionate, la cerere, la Sala Studio Astra Film. S-au făcut deja rezervări pe toată săptămâna, pentru intervalul orar 8.00-16.00.

Astra Film Junior ON TOUR este organizat de Astra Film-CNM Astra în parteneriat cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic din Baia Mare, Asociația „Sfântul Nicolae Abrud”, Centrul cultural„Drăgan Muntean” Deva în săptămâna dedicată activităților educaționale extrașcolare (1-5 aprilie) intitulată “Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

ASTRA FILM JUNIOR este laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare.

Ediţia a V- a Astra Film Junior Sibiu va avea loc între 14 şi 16 octombrie 2013

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect