24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Ion Ariton: Mutarea ROMGAZ din Mediaş ar fi o măsură iraţională

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei în guvernul Boc, crede că mutarea sediului ROMGAZ din Mediaş nu va contribui la creşterea performanţelor economice ale companiei. 

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

 

„Ca politician sibian şi fost ministru al Economiei resping categoric ideea mutării sediului ROMGAZ, în speranţa că nu va ajunge nici măcar o ipoteză de lucru la nivel guvernamental.”, spune Ion Ariton.

Ariton invocă 3 tipuri de argumente: istorice, economice şi politice, considerând că această măsură ar aduce prejudicii grave asupra comunităţii locale. 

„Pentru că suntem în faţa reorganizării administrativ-teritoriale a României, nu trebuie să frustrăm judeţul Sibiu de potenţialul financiar-economic pe care îl reprezintă ROMGAZ. Societatea naţională de exploatare a gazului face parte din patrimoniul economic local, datorită căruia municipiul Sibiu poate concura cu succes la desemnarea viitoarei capitale regionale (…) Pe de altă parte, o măsură politică nu trebuie să producă efecte social-economice grave asupra unei comunităţi.”, conchide Ariton.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect