17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

JOS! – conversații despre comunism la Biblioteca Astra din Sibiu

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp
banner
banner
banner
banner

Biblioteca Astra din Sibiu organizează joi, 22 decembrie, între orele 11 și 19.30, evenimentul inedit, JOS!, un maraton cultural pe tema comunismului din România.

JOS! își propune să fie un exercițiu de reîmprospătare a memoriei identitare naționale: ”Trebuie să nu uităm. Noi considerăm că este absolut necesar să reamintim noilor generații ceea ce nu trebuie să repetăm. De aceea cred că o instituție precum Biblioteca ASTRA este cadrul propice de a deveni o agora a ideilor și recuperărilor memoriei.” – Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra din Sibiu

banner

Organizatorii îi așteaptă să intre în dialog atât pe cei tineri, cu întrebări, cât și pe seniori, cu răspunsuri, despre ce a însemnat comunismul în România și ce a însemnat Revoluția din 1989.

Temele abordate sunt împărțite în cinci secțiuni. Acestea au titluri sugestive pentru perioada evocată: lifestyle-ul comunist – Nici pâine fără muncă, nici pâine fără muncă, arhitectura socialistă – Casa mea e un cântec cu acorduri ample, libertatea de exprimare – Șopârlele epocii de aur, lupta anticomunistă – Magistrala albastră, proiectul gulagului românesc și trădarea intelectualilor – Savanții celui mai iubit fiu.

Dezbaterile maratonului cultural, Jos! vor fi mediate de către Dan Perjovschi, Mihaela Miroiu, Radu Vancu, Rita Chirian, Răzvan Pop, Florin Coșuleț, Ciprian Ciocan, Marian Țiplic, Gabriel Rustoiu, Oana Ciucă Lazar, Șerban Suciu și Smaranda Bălan.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect