19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ministrul Justiției: Traficanții de droguri merg direct la închisoare, fără pedepse cu suspendare

Cele mai citite

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, propune ca traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, propune o lege similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă că traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare.

Alina Horghiu a a declarat, joi seara, la Digi24 că în România consumul de droguri e în creștere și că trebuie combătut mai bine traficul de droguri.

„Pedepsele sunt între 3 și 10 ani, între 10 și 20 de ani, similare cu infracțiunea de omor.

Problema este următoare: uneori aceste pedepse sunt înjumătățite, pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul să facă un denunț în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea informații pentru identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă.

Și atunci e posibil ca instanța să-i dea pedeapsă cu suspendare”, a explicat ministrul.

„Gândiți-vă la o lege similară cu „Legea Anastasia”, căreia să îi zicem legea 2 Mai, prin care pentru traficul de droguri de mare risc, traficanții să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare”, a spus ministrul Justiției.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect