9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Pe lângă Piața Mare sau Podul Minciunilor, pune pe lista ta noul restaurant Burger King din Sibiu

Cele mai citite

Sibiul este un oraș plin de viață, cu o istorie aparte și cu multe obiective turistice de vizitat. Dacă îți planifici un city-break în Sibiu, iată 3 atracții la care trebuie neapărat să ajungi: Piața Mare, Podul Minciunilor și noul restaurant Burger King din Promenada Sibiu.

Piața Mare

Cu siguranță, o zonă emblematică pentru spiritul medieval al acestui oraș. Aceasta este piața centrală a Sibiului și cea mai mare piața publică din oraș. Piața a apărut în anul 1366, odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații a orașului. De-a lungului timpului, piața a fost martora activităților economice ale negustorilor din Sibiu, unde se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții. Piața Mare este desemnată monument arhitectural de către UNESCO și găzduiește unele dintre cele mai importante clădiri din oraș: Palatul Brukenthal, Biserica Iezuiților, Turnul Sfatului sau Casa Albastră din Sibiu.

Podul Minciunilor

Este o pasarelă pietonală ce face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet. Este cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu pe teritoriul actual al României. Deoarece podul nu a fost construit pe piloni, el a fost denumit în germană Liegenbrücke, ceea ce înseamnă în traducere „podul culcat”. Această denumire este aproape omofonă cu Lügenbrücke, motiv pentru care unii localnici au început să-l numească „podul minciunilor” și așa au apărut legendele care-i justifică denumirea.

Deși în trecut era folosit pentru circulația căruțelor, astăzi este un loc preferat de plimbare pentru turiști. Din punct de vedere arhitectural, Podul Minciunilor se remarcă prin piesele de rezistenţă decorate cu rozete si cu câte un brâu de elemente înscrise în cercuri descrescătoare ornate cu motive vegetale şi geometrice neogotice. Acestea poartă pe latura sudică stema Sibiului, iar pe latura nordică inscripţiile „1859”, anul construcției, respectiv „Friedrich Hütte”, numele turnătoriei unde a fost realizat podul.

Noul Burger King din Promenada Sibiu

Orice vacanță are nevoie și de o masă delicioasă, mai ales dacă faci plimbări lungi și ai nevoie să-ți încarci bateriile. Din septembrie, în centrul comercial Promenada Sibiu găsești faimosul Whopper de la Burger King: burgeri pregăti la grătar cu flacără, din vită sau pui, alături de sosuri și ingrediente gustoase. Burger King se mândrește cu gustul unic de grătar și cu rețetele clasice, foarte îndrăgite de toți fanii săi. Te așteptăm să descoperi savoarea specială a produselor Burger King și să te bucuri de o masă pe care să o ții minte pentru mult timp.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect