16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Noi restricţii de luni. Mască obligatorie în toate spaţiile, circulaţie restricţionată pe timpul nopţii şi obligativitatea certificatului verde

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Preşedintele Klaus Iohannis a ajunţat, miercuri seara, concluziile şedinţei cu responsabilii în gestionarea pandemiei. În acelaşi timp, şeful ţării a precizat că Guvernul va hotărî, vineri, mai multe restricții ce vor intra în vigoare și le va detalia.
Astfel, masca devine obligatorie în toate spațiile închise sau deschise. Circulația pe timpul nopții va fi restricționată, excepție fac persoanele vaccinate. Certificatul verde Covid va deveni obligatoriu pentru majoritatea activităților. Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni.
„Dacă vrem stoparea pandemiei, singura soluție este vaccinarea! Vedem în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, că pandemia nu mai are impact. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă și, din păcate, până nu se conving oamenii să se vaccineze, este nevoie de măsuri. Astfel, de luni va fi vacanță școlară pentru elevii din ciclul primar, gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni.
Tot de luni, vom avea restricții, masca redevine obligatorie peste tot, în interior și în exterior. Va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor care merg la serviciu sau au urgențe. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde. Toate restricțiile care vor intra în vigoare vor fi decise de Guvern, în urma măsurilor stabilite de experți.
Dragi români, dacă vreți să nu ajungeți la spital și la terapie intensivă, vaccinați-vă! Nu-i credeți pe cei care vă mint cum că ar fi periculos! Dacă vă vaccinați, scăpați de boală, iar noi, ca societate, scăpăm de pandemie”, a spus şeful statului la finalul şedinţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect