16.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 1, 2023

Percheziții în Sibiu și Bârghiș la persoane care au primit „împrumuturi” de peste un milion de euro

Cele mai citite

Marți, în urma obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate patru percheziţii în municipiul Sibiu şi comuna Bârghiş.

Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală.

„În cauză urmărirea penală se desfăşoară „in rem” cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2017-2019 autorii au încasat în conturile persoanale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente, cu justificarea „împrumut”, existând suspiciunea că aceste sume provin din activităţi ilicite, posibil din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice”, a explicat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibianul Victor Cornea, calificat în semifinalele probei de dublu la Maia

Perechea româno-austriacă Victor Vlad Cornea/Philipp Oswald s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect