25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Sentinţă definitivă în Dosarul Colectiv. Piedone, 4 ani de închisoare cu executare

Cele mai citite

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, joi, sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 65 de persoane.
Cristian Popescu-Piedona a fost condamnat la 4 an ide închisoare cu executare în acest dosar.
Patronii clubului Colectiv:

Alin Anastasescu – 11 ani și 8 luni
Costin Mincu – 8 ani
Paul Gancea – 6 ani
Marian Moise, pirotehnist – 6 ani și 10 luni
Viorel Zaharia, pirotehnist – 6 ani și 10 luni închisoare
Antonina Radu și George Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului – 8 ani și 8 luni, fiecare dintre ei.
Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Înstanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.
Totodată, instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.
Decizia de azi a Curții de Apel Bucureşti în dosarul “Colectiv” vine după patru amânări, la șapte ani de la incendiul din 30 octombrie 2015 care a cuprins clubul Colectiv și la doi ani și jumătate de la prima sentință pronunțată de Tribunalul București, a anunţat Biziday.
banner
banner
banner
banner

În primă instanță, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Și alte persoane au primit condamnări la închisoare cu executare în primă instanță, printre care patroana și directorul firmei de artificii, un funcționar al primăriei și doi pompieri responsabili de verificarea incintei clubului.
În urma incendiului din 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv, 64 de oameni au murit, iar alți aproximativ 150 au fost răniți. În timpului unui concert al trupei Goodbye to Gravity, artificiile de pe scenă au aprins un stâlp îmbrăcat în burete pentru antifonare și au cuprins tavanul, iar focul s-a propagat rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect