5.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Sibiul și Dondușeniul din Republica Moldova, cooperare care dă roade

Cele mai citite

O delegație a județului Sibiu a mers în Republica Moldova pentru finalizarea unui proiect de cooperare cu Raionul Dondușeni.

În perioada 2 – 6 decembrie 2022, o delegație a județului Sibiu, condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu s-a deplasat în Republica Moldova, respectiv în Raionul Dondușeni, cu care se află în relații strânse de cooperare încă din anul 2016.

Din delegația sibiană au făcut parte Dana Lupică, șef Serviciu Strategii al CJ Sibiu, reprezentanți ai Bibliotecii Județene Astra și ai Muzeului Astra, precum și ai Fundației de Perfecționare Profesională în Administrația Publică.

Motivul deplasării

Vizita s-a efectuat în contextul finalizării unui proiect care a fost depus în parteneriat de Raionul Dondușeni și Județul Sibiu la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

Proiectul este intitulat ”Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române – File și frunze de dor”.

Proiectul cultural derulat de administrația din Dondușeni a constat în repararea și dotarea Bibliotecii Publice Raionale ”Ion Druță” din Dondușeni pentru a deveni astfel un centru cultural-educațional și recreațional modern.

Biblioteca urmează să primească în curând un fond de carte românească, dar și echipamente IT, din partea Asociației ”Prietenii Bibliotecii Astra” Sibiu. Proiectul a mai inclus și organizarea evenimentului cultural Festivalul ”Frunze de dor”, dedicat scriitorului Ion Druță, membru de onoare al Academiei Române, participant activ în procesul de înnoire din Republica Moldova, care a militat pentru oficializarea limbii române și revenirea la grafia latină.

Nu în ultimul rând, proiectul a urmărit realizarea de schimburi de experiență și bune practici între partenerii din Județul Sibiu și Raionul Dondușeni, prin organizarea unor vizite de studiu și dezvoltarea unor parteneriate.

”Consiliul Județean Sibiu, împreună cu o parte din instituțiile din subordine, precum și cu alți actori locali, are în vedere elaborarea unui plan de acțiuni concrete pentru următoarea perioadă, în special în domeniul culturii și educației, dar și în ceea ce privește accesarea în comun a unor proiecte, care să ajute la dinamizarea legăturilor dintre România și Republica Moldova, dintre Dondușeni și Sibiu, și să contribuie direct la dezvoltarea comunităților”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect