19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

VIDEO Drumarii au început să curețe zăpada de pe Transfăgărășan, pentru a-l pregăti de deschidere

Cele mai citite

Compania națională de drumuri CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a început activitatea de curățarea a Transfăgărășanului. Primele imagini de pe celebra șosea din județul Sibiu arată că zăpada este încă prezentă pe zonele înalte ale șoselei, dar asfaltul începe să iasă la iveală.
După cum anunță DRDPB, Transfărăgărășanul nu se va deschide circulației înainte de 1 iulie, dar până atunci se fac operațiuni de curățare a zăpezii, astfel încât să fie elibarată întreaga porțiune de șosea dintre Cascadă și Bâlea Lac, inclusiv mai departe, până în județul Argeș.
„A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri.
Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.”
Între timp, din cauza restricțiilor de circulație, animalele sălbatice, inclusiv urșii, au luat înapoi șoseaua și de pe porțiunea până la Cascadă. –>FOTO & VIDEO Urșii au pus stăpânire pe Transfăgărășanul abandonat de oameni
https://www.facebook.com/drdpbv/videos/719770982129744/

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect