18.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Duminică, 12 mai 2024, intrarea este gratuită în Muzeul ASTRA. Pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Duminică, 12 mai 2024, de Ziua Națională a Costumului Tradițional din România (ediția a VII-a), intrarea este gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet. Pentru femei, costumul trebuie să conțină: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar. Bărbații vor trebui să poarte: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă.

Publicitate

Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pavilionul Muzeal Multicultural (poarta 1), sala Auditorium.

Publicitate

Elena Găvan, Camelia Ștefan și doamnele de la Șezătoarea Avrig, garanția unui eveniment de excepție

Pentru a celebra costumul tradiţional este important să îl cunoaștem în specificitatea „intimă” a fiecărei comunități. Muzeografii Elena Găvan și Camelia Ștefan, gazdele dumneavoastră, vor susține prelegeri având ca temă costumul și elementele lui componente. Elena Găvan va prezenta iile din zona Sibiului în patrimoniul Muzeului ASTRA. Camelia Ștefan va vorbi despre Cămașa femeiască săsească din colecția Muzeului ASTRA.

La finalul întâlnirii, Elena Găvan și Camelia Ștefan vă vor descoperi din tainele portului bărbătesc sibian, românesc și săsesc. Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a admira câteva costume bărbătești din colecțiile Muzeului ASTRA.

Oaspeți vor fi minunatele doamne de la Șezătoarea Avrig împreună cu invitații lor din țară.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu 2024 prin ochii voluntarilor

În mijlocul agitației și efortului depus în timpul Maratonului Internațional Sibiu 2024, cei 650 de voluntari au adus o...

Știri pe același subiect