2.9 C
Sibiu
duminică, decembrie 3, 2023

Adio TikTok, Instagram și Facebook pentru copiii sub 16 ani fără acordul părinților

Cele mai citite

O senatoare a strâns semnături pentru a iniția un proiect privind accesul minorilor sub 16 ani la rețelele sociale.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a anunțat că a strâns 100.000 de semnături pentru un proiect de lege care prevede că minorii sub 16 ani vor avea acces la platforme de tip social media doar în baza unui acord explicit exprimat de părinţi.

Practic, copiii sub 16 ani nu vor avea acces la TikTok, Instagram, Facebook și alte platforme sociale fără acordul explicit al părinților.

Proiectul senatoarei spune că ”modalitățile tehnice de acordare a acordului parental, se stabilesc prin ordin al Ministrului cercetării, inovării și digitalizării”.

Dacă nu vor respecta legea, companiile care gestionează rețelele sociale vor putea primi o amendă de până la 0,4% din cifra de afaceri.

Potrivit edupedu.ro, proiectul legislativ se referă la accesul minorilor la ”furnizori de platforme online, rețele de socializare, servicii de streaming audio sau video, servicii prin care utilizatorii interacționează sau accesează conținut în mod direct, servicii bancare online, precum și pagini web cu un conținut destinat exclusiv persoanelor adulte”.

În privința acordului părinților, proiectul inițiat stipulează că ”modalitățile tehnice de acordare a acordului parental, de solicitare a suspendării sau a radierii conturilor minorului, precum și de restricționare a accesului la anumite pagini electronice care au conținut dăunător se stabilesc prin ordin al Ministrului cercetării, inovării și digitalizării”.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Cum vi se pare grupa Naționalei?

Sâmbătă seara a avut loc, la Hamburg, tragerea la sorți a a grupelor EURO 2024. România va face din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect