9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Aproape 500 de amenzi pe șoselele din județul Sibiu, în weekend

Cele mai citite

În weekend, polițiștii rutieri sibieni au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 24 de permise de conducere, au retras 35 de certificate de înmatriculare și au aplicat 490 de sancțiuni contravenționale în valoare de 136.000 de lei.

În Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Grigore Ionescu de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Prahova. Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat.

Tot în în Cisnădie, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru verificări o autoutilitară condusă pe strada Grigore Ionescu de către un localnic în vârstă de 51 de ani. Polițiștii au constatat că autoutilitara este neînmatriculată, fiind radiată din circulație din cursul anului 2021, iar numărul de înmatriculare montat pe mașină este atribuit unui alt autovehicul.

Totodată, în urma controlului amănunțit efectuat de către polițiști cu privire la documentele autoutilitarei, s-a conturat suspiciunea că pe certificatul de înmatriculare au fost inserate date nereale cu privire la termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice.

Astfel, la nivelul Secției de Poliție Urbană Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui autovehicul având număr de înmatriculare fals, fals în înscrisuri oficiale, respectiv uz de fals.

În Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 51 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Pe raza localității Nou, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 42 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu are permis de conducere.

În baza celor constatate, pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect