6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Astăzi s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară

Cele mai citite

Luni dimineaţă s-au înregistrat minus 22,9 grade Celsius în oraşul Întorsura Buzăului, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară.

Următoarele nopţi vor fi la fel de geroase, prognozele indicând valori de minus 20 de grade Celsius în această zonă, potrivit meteorologului Ovidiu Câmpean, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud din Sibiu.

În luna februarie 2023, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat trei zile consecutive cu ger: minus 31,1 grade Celsius pe 9 februarie, minus 29 de grade Celsius pe 10 februarie şi minus 26 de grade Celsius pe 11 februarie, notează Agerpres.

Întorsura Buzăului este unul dintre polii frigului din România, mai este supranumit şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Pe 8 ianuarie 2015, la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius. Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect