17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

FOTO Incendiu violent în Bârghiș: Trei gospodării afectate de foc

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Trei gospodării din comuna Bârghiș au fost afectate de incendiu din cauza unui aparat lăsat sub tensiune într-o anexă.

Pompierii Stației Agnita au fost alertați, duminică, prin numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu în comuna Bârghiș.

banner

Spre locul indicat au pornit de urgență trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și 18 salvatori militari precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bârghiș.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodărești dintre care și două șuri ale vecinilor situați de o parte și de alta a gospodăriei afectate. De asemenea, incendiul cuprinsese și o parte din acoperișul casei.

„Din informațiile primite de la fața locului, proprietarii dormeau iar vecinii au observat târziu incendiul. Mai multe ore, salvatorii au intervenit pentru limitarea și lichidarea incendiului precum și pentru înlăturarea eventualelor focare rămase.

Intervenția promptă a forțelor a condus la salvarea vieții animalelor aflate în anexa gospodăriei afectate și anume au fost salvați 4 porci, peste 20 de găini și 1 câine”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, sergentul major Andreea Ștefan.

Incendiul a lăsat în urmă pagune foarte mari. În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars anexele pe o suprafață de aproxiamtiv 100 de metri pătrați, aparate electrice și materiale plastice si lemnoase depozitate, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați și 5.000 de kilogramer= de furaje.

În gospodăria învecinată de o parte a ars partea laterală a șurii și materiale plastice si lemnoase depozitate in interior. O femeie de aproximativ 50 de ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale fiind transportată ulterior la Urgența Spitalului Agnita. În gospodăria învecinată de cealaltă parte a ars partea laterală a șurii pe aproximativ 50 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect