24.1 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

FOTO: Spectacol pe cerul României. Aurora Boreală, vizibilă din țara noastră

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Furtuna solară a generat, vineri noaptea, un fenomen rar vizibil și din România, aurora boreală, care a fost vizibilă din mai multe zone din țară.

Aurora boreală a fost semnalată în zone din Iași, Buzău, Harghita, Bihor, Maramureș, Cluj și altele.

Publicitate

O furtună solară de o intensitate rară se îndreaptă spre Pământ şi ar putea provoca întreruperi ale reţelelor electrice şi sateliţilor încă de vineri seara, dar şi aurore boreale impresionante, au avertizat autorităţile americane, a transmis vineri AFP.

Publicitate

„Suntem aproape siguri că o serie de ejecţii de masă coronală, care sunt explozii de particule energetice şi câmpuri magnetice care radiază de la soare, se îndreaptă spre Pământ”, a explicat într-o conferinţă de presă Shawn Dahl, de la Centrul de Prognoză Meteorologică Spaţială din SUA (SWPC).

Publicitate

A fost emisă o notificare de avertizare privind o furtună geomagnetică de nivel 4, pe o scară de 5, prima de acest fel din 2005.

Stabilirea momentului exact de începere a evenimentului este dificilă, dar este de aşteptat ca fenomenul să persiste pe tot parcursul întregului sfârşit de săptămână.

SURSĂ FOTO: Facebook.com/Tgc Constantin, Facebook.com/Meteoplus, Facebook.com/Raluca Batar

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Biciclist sibian accidentat de o conducătoare auto care nu a acordat prioritate

Un biciclist sibian a fost rănit, marți, într-un accident produs la intersecția străzilor Berăriei și Lucian Blaga, din municipiul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect