22.9 C
Sibiu
miercuri, mai 22, 2024

S-a deschis Baza Sportivă Obor

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Primăria Sibiu a deschis vineri, 10 mai, Baza Sportivă Obor pe un spațiu în suprafață de 23.000 mp. Valoarea investiției se ridică la 12,7 milioane de lei. Constructorul care a realizat lucrarea e SC Atlas Sport SRL din Târgu Mureș.

Publicitate

„Prin construcția acestei noi baze sportive, împreună cu skate park-ul dat în folosință în 2019, am transformat o zonă neutilizată a orașului într-un punct de interes pentru comunitate. De altfel, de câțiva ani deja Primăria Sibiu investește sume importante în infrastructura sportivă. Am început cu terenurile secundare ale Stadionului din Parcul Sub Arini, 12 zone de workout în mai multe zone din oraș, skate park-ul Obor, 2 săli de sport nou construite în școli și 10 terenuri în curțile unităților de învățământ pe care le-am modernizat și care sunt la dispoziția sibienilor după orele de curs și în weekend. Am continuat cu Complexul Lacul Binder pentru sporturi nautice și cu Stadionul Municipal, cea mai amplă investiție a noastră în acest domeniu. Toate aceste obiective, inclusiv baza sportivă pe care o inaugurăm azi, au fost finanțate din bugetul local – deci de către sibieni, pentru sibieni”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Publicitate

În ce constă baza sportivă

Baza Sportivă Obor pune la dispoziția sibienilor terenuri pentru fotbal, minifotbal, baschet, handbal, volei, tenis de câmp și tenis de masă:

Publicitate

· Un teren de fotbal cu gazon natural, omologat pentru meciuri de Liga a IV-a, dotat cu gradene de 500 de locuri, un sistem de irigație și unul de drenaj.

· Un teren multisport pentru baschet și volei

· Un teren multisport pentru minifotbal și handbal

· 2 terenuri pentru tenis de câmp

· 2 mese pentru tenis de masă

Utilizarea terenurilor, cu rezervare

Utilizarea terenurilor de sport este gratuită, fiind necesară o rezervare pe https://bazesportive.sibiu.ro/obor. Terenul de fotbal cu gazon natural se va închiria contra cost pentru antrenamente și meciuri, prin completarea unui formular electronic.

Toate terenurile sunt dotate cu instalații de nocturnă, ceea ce permite utilizarea Bazei și după lăsarea serii, în program zilnic între orele 10.00 și 22.00.

Pentru utilizatorii Bazei, precum și pentru echipele de fotbal și arbitrii sunt disponibile vestiare și grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, a fost amenajat un spațiu cu dulapuri de depozitare a bunurilor personale ale utilizatorilor.

Accesul în Baza Sportivă Obor, exclusiv pietonal

Amenajarea Bazei Sportive Obor este completată de spații verzi în suprafață de peste 5.000 de mp, pe care s-au plantat 70 de arbori (castani sălbatici, arțari norvegieni purpurii, arțari siberieni, arțari arlechin, fag roșu, arbore de fier persan), alei pietonale pavate, alei auto pentru accesul autocarelor pentru care s-a amenajat și o mică parcare.

În perimetrul Bazei a fost amenajat iluminatul public cu corpuri eficiente cu LED, precum și un sistem ambiental. De asemenea, pentru siguranța celor care vor folosi acest spațiu, dar și pentru descurajarea actelor de vandalism Baza a fost dotată cu un sistem de supraveghere video.

Accesul în Baza Sportivă Obor se face exclusiv pietonal, dinspre Calea Șurii Mari, prin skate park-ul Obor. Recomandăm sibienilor care doresc să ajungă aici să lase mașina personală acasă și să utilizeze transportul public sau bicicleta, în Bază existând rastele. Dacă totuși ajung în zonă cu mașina, aceștia pot utiliza parcările de pe Calea Șurii Mari sau pe cele din interiorul skate park-ului, în limita locurilor disponibile.

Regulamentul de utilizare a Bazei Sportive Obor este disponibil aici https://bazesportive.sibiu.ro/images/uploads/pdf/HCL_nr.121_2024_.pdf, fiind recomandată citirea acestuia de către utilizatori.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Daniela Cîmpean despre colaborarea cu Alin Schiau, primarul care a relansat un oraș:

„Agnita a recuperat enorm din anii pierduți˝Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, candidatul PNL pentru un nou mandat  la...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect