12.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 2, 2023

Google Maps lansează în Europa căutarea după cel mai economic traseu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Hărțile Google și aplicația de navigație inclusă în acestea au fost actualizate și pot de acum să caute traseele către destinație care generează cel mai mic consum de carburant sau energie electrică, fiind posibilă înlocuirea căutării după cel mai scurt traseu cu o căutare eco-friendly.

Noile tendințe ale omenirii, de reducere a emisiilor, a consumului de energie, mai ales în contextul introducerii propulsiei electrice, cu o autonomie mai mică a bateriei comparativ cu propulsia cu motoare termice, și-a găsit ecou în navigația Google Maps, care până acum era setată să caute traseele cele mai scurte sau cele mai rapide, între două puncte.
Utilizatorii pot selecta acum căutarea după economia de consum, iar aplicația utilizează toate informațiile de care dispune astfel încât să poate calcula cât mai precis, fiind luată în calcul inclusiv diferența de nivel, pe care o mașină trebuie să o parcurgă în urcare. Sunt afișate diferențele de consume între trasee și inevitabil ora de sosire, astfel încăt fiecare să poată decide în funcție de nevoi și preferințe.
Primele piețe pe care a fost disponibilă noua versiune Google Maps sunt cele din SUA și Canada, unde versiunea a putut fi instalată încă de la finele anului trecut. Google a anunțat că a actualizat această tehnologie și pregătește lansarea sa în Europa. După primele utilizări, Google a calculat că a contribuit deja la reducerea a jumătate de milion de tone de CO2.
Alte noutăți introduse de Google în Maps sunt cele referitoare la Live View, care permite orientarea în spațiu cu ajutorul realității augmentate, bazate pe recunoașterea reperelor fizice și a indicatoarelor. Această tehnologie este utilă inclusiv în spații închise, precum aeroporturi, acolo unde orientarea călătorilor este mai dificilă.
Și orientarea imersivă în anumite clădiri și spații, pentru a putea testa atmosfera și amplasamentul înainte chiar înainte ca utilizatorul să ajungă acolo. Serviciul este disponibil deocamdată doar în marile orașe din SUA, Europa sau Japonia, dar urmează să fie extins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO Femeie rănită după ce mașina în care se afla a lovit glisiera metalică pe A1

O femeie a fost rănită, sâmbătă seara, într-un accident rutier produs pe A1, pe sensul Sibiu - Sebeș.Din cercetările...
spot_img

Știri pe același subiect