19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Noua ediție a cărții „Al doilea sex”, lansată la Biblioteca ASTRA

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Noua ediție a cărții „Al doilea sex”, de Simone de Beauvoir, va fi lansată miercuri, de la ora 18.30, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Evenimentul va aduce un dialog între Mihaela Miroiu, teoreticiană feministă și militantă pentru drepturile omului, și poetul Radu Vancu.
Evenimentul, organizat de Editura Humanitas și Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu, vizează catea emblematică a mișcării feministe și a gândirii filosofice moderne. Cele două volume, „Al doilea sex. Faptele și miturile” și „Al doilea sex. Experiența trăită”, au fost publicate recent la Editura Humanitas într-o nouă ediție, cu traducere şi note de Marieva Ionescu și Elena Ciocoiu (vol. I) și Iuliana Glăvan și Cristina Balinte (vol. II).
„O anatomie a femeii care e un studiu de statură și proporții clasice, istoric, psihologic, fiziologic, social și sexual, precum și un comentariu cât se poate de pătrunzător asupra dualității rolului ei. Căci pe fundalul proiecției idealiste a femeii independente există realitatea conflictului «între revendicarea fundamentală a oricărui subiect care se afirmă întotdeauna ca element esențial și exigențele unei situații care o fac să fie un element neesențial»”, se arată pe Kirkus Reviews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect