19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Noua ediție a cărții „Al doilea sex”, lansată la Biblioteca ASTRA

Cele mai citite

Noua ediție a cărții „Al doilea sex”, de Simone de Beauvoir, va fi lansată miercuri, de la ora 18.30, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Evenimentul va aduce un dialog între Mihaela Miroiu, teoreticiană feministă și militantă pentru drepturile omului, și poetul Radu Vancu.
Evenimentul, organizat de Editura Humanitas și Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu, vizează catea emblematică a mișcării feministe și a gândirii filosofice moderne. Cele două volume, „Al doilea sex. Faptele și miturile” și „Al doilea sex. Experiența trăită”, au fost publicate recent la Editura Humanitas într-o nouă ediție, cu traducere şi note de Marieva Ionescu și Elena Ciocoiu (vol. I) și Iuliana Glăvan și Cristina Balinte (vol. II).
„O anatomie a femeii care e un studiu de statură și proporții clasice, istoric, psihologic, fiziologic, social și sexual, precum și un comentariu cât se poate de pătrunzător asupra dualității rolului ei. Căci pe fundalul proiecției idealiste a femeii independente există realitatea conflictului «între revendicarea fundamentală a oricărui subiect care se afirmă întotdeauna ca element esențial și exigențele unei situații care o fac să fie un element neesențial»”, se arată pe Kirkus Reviews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect