13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Luna trecută, una dintre cele mai călduroase luni iulie înregistrate vreodată

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Luna iulie 2022 a fost una dintre cele mai călduroase luni iulie înregistrate vreodată, cu o temperatură de 0,4 grade Celsius peste media din intervalul 1991-2020.

Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale din cadrul ONU, temperaturile au fost cu aproape 0,4 grade Celsius mai mari decât media lunilor iulie dintre 1991 și 2020, în mare parte a Europei. Sud-vestul și vestul continentului au fost cel mai grav afectate de valul de caniculă de la mijlocul lunii, scrie biziday.ro.

banner

Folosind date de la Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Comisiei Europene, agenția meteorologică a ONU a confirmat că Europa a avut a șasea cea mai caldă lună iulie în 2022. Astfel, a șaptea lună din acest an a fost puțin mai rece decât cea din 2019, dar mai caldă decât cea din 2016, cu o diferență aproape insesizabilă.

Portugalia, vestul Franței și Irlanda au doborât recorduri de temperatură, în timp ce Anglia a atins pentru prima dată valorile de 40℃. Spania a avut, de asemenea, cea mai călduroasă lună iulie, cu o temperatură națională medie de 25,6°C. Valul de caniculă a călătorit spre nord și est, ducând la temperaturi foarte ridicate în state precum Germania și părți din Scandinavia. Recorduri au fost doborâte în mai multe locații din Suedia.

În același timp, din Cornul Africii până în sudul Indiei și o mare parte din Asia centrală până în cea mai mare parte a Australiei au cunoscut temperaturi sub medie. În plus, temperaturile au fost în general sub medie în Georgia și în mare parte din Turcia.

În iulie a fost înregistrată o topire accelerată a ghețarilor din Antarctica, iar masa glaciară este cu 7% sub medie. De asemenea, și gheața Mării Arctice este cu 4% sub medie. Secretarul general al OMM, Petteri Taalas, a declarat într-o conferință de presă din 18 iulie, că acest tip de caniculă este noua normalitate.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect