19.1 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

O săptămână de acțiuni ale Poliției Rutiere în cadrul proiectului Roadpol-Safety Days– Focus on the road

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Între 16 și 22 septembrie, la nivel național s-a desfășurat proiectul Roadpol-Safety Days– Focus on the road, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. De asemenea, proiectul și-a propus ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

banner

Prin activitățile derulate pe parcursul întregii perioade de derulare a proiectului, s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma activităților desfășurate în perioada de referință, au fost aplicate 758 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele rutiere, fiind verificate peste 1.500 de autovehicule. Având în vedere „tematica” acestor acțiuni, respectiv Focus on the road, din totalul sancțiunilor aplicate 91 au fost pentru utilizarea telefonului mobil, 10 pentru neatenția în conducere și aproape 200 pentru neportul centurii de siguranță.

„În cadrul acestui proiect, în 21 septembrie, în intervalul orar 11-13, polițiștii sibieni au desfășurat, în municipiul Sibiu, o acțiune de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, la aceste activități fiind prezent și laboratorul de circulație.

Pe lângă recomandările privind atenția și responsabilitate pe care trebuie să le manifeste în trafic, conducătorii auto opriți au fost provocați de către polițiștii rutieri să răspundă și unui chestionar cu 15 întrebări, cu tematică rutieră, iar cei care au răspuns corect la minim 13 întrebări au primit o invitație pentru 2 persoane la o piesă de teatru la Teatrul Radu Stanca Sibiu. 33 de șoferi au acceptat provocarea, iar 21 dintre ei au răspuns corect la mai mult de 13 întrebări”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect