Biblioteca ASTRA a desfășurat peste 300 de proiecte și activități culturale proprii sau în colaborare cu parteneri locali și internaționali.
Printre evenimentele notabile s-au numărat Conferințele ASTRA, Cărțile ASTRA, Expoziția ASTRA 160 și programe tradiționale dedicate copiilor și adolescenților. Biblioteca a fost un loc vibrant pentru stimularea gândirii critice și punerea în discuție a unor teme de actualitate prin activități precum Bătălia Cărților și Sibiu, orașul copiilor.
De asemenea, Biblioteca ASTRA a avut o prezență activă în inițiativele internaționale, reprezentând România în cadrul proiectului Public Libraries 2030. Un alt proiect cultural a fost donarea a peste 10.000 de cărți către bibliotecile din Chișinău și alte cinci raioane din Republica Moldova, consolidând relațiile culturale dintre cele două țări.
Cu peste 85.000 de vizite ale utilizatorilor și 2,1 milioane de accesări ale platformelor electronice în 2023, biblioteca demonstrează o armonizare eficientă a ofertei sale cu cititorii. Programul Biblioteca de weekend a fost introdus pentru a spori confortul interacțiunii cu biblioteca publică.
„Suntem mândri că putem continua misiunea istorică a Asociațiunii ASTRA și putem dezvolta moștenirea culturală a acesteia, prin sprijinirea inițiativelor cultural-educative din comunitate, menite să contribuie la evoluția societății în care trăim și formarea tinerei generații. Consider că biblioteca, în accepțiunea ei modernă, trebuie să devină un hub cultural al comunității. Biblioteca ASTRA continuă să asigure servicii și produse de calitate, adaptându-se în permanență exigențelor prezentului. Suntem din ce în ce mai prezenți în comunitate, iar rezultatele obținute anul trecut ne inspiră, ne bucură și ne confirmă că biblioteca rămâne un pol educațional și cultural important în viața societății” ,spune Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu.