17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Schimbare importantă pentru șoferii care doresc să conteste amenzile rutiere. Legea a fost promulgată astăzi

Cele mai citite

Legea prin care șoferii care vor să conteste amenzile primite o pot face de acum încolo la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul, nu la judecătoria pe raza căreia au comis fapta pentru care au fost amendați, a fost promulgată, vineri, de către președintele Klaus Iohannis.

Până acum, procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției putea fi contestat, în termen de 15 zile, doar la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

banner
banner
banner
banner

Deputații au votat modificarea primul alineat al art. 118 din Capitolul VIII „Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei” al OUG 195/2002 după cum urmează: „Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătorie în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliului sau sediul contravenientul”.

Propunerea s-a referit la modificarea art. 118 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în vederea stabilirii posibilităţii de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul, în prezent, plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect