11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Schimbare importantă pentru motocicliști și mopediști. Legea merge la promulgare la președintele Iohannis

Cele mai citite

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Parlament, motocicliștii și scuteriștii nu vor mai fi obligați să dețină triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor.

„Conducătorii de motociclete și mopede vor fi exceptați de la obligația de a deține triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor, obiecte care nu doar că nu pot înlătura riscurile și complicațiile unui accident în care aceștia ar fi implicați, dar le pot pune viața în pericol.

Proiectul USR de modificare a Codului rutier a fost adoptat de Parlament, cu unanimitate de voturi, și mai are nevoie doar de promulgare pentru a intra în vigoare”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

În prezent, Codul Rutier (OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) nu face distincție între vehicule și îi obligă pe toți conducătorii să dețină două triunghiuri reflectorizante, o trusă medicală și extinctor.

Nerespectarea acestei obligații înseamnă amendă de până la 825 de lei.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect