9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

UDMR Sibiu nu susține pe nimeni la Primăria și Consiliul Local Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Liderii UDMR spun că lasă la latitudinea etnicilor maghiari din municipiul Sibiu să voteze viitorul primar al municipiului Sibiu și consilierii locali, în condițiile în care la nivel de municipiu Sibiu UDMR nu a depus liste cu candidatul UDMR la Primăria și Consiliul Local Sibiu.

Publicitate

Zacharie Benedek, deputat și unul dintre liderii UDMR Sibiu, afirmă că până acum etnicii maghiari au susținut la alegerile locale candidații FDGR pentru Primăria și Consiliul Local Sibiu. Însă în acest an, liderii FDGR nu i-au mai contact pe șefii UDMR Sibiu în vederea încheierii unui parteneriat de colaborare la nivelul municipiului Sibiu. „Nu vrem să influențăm membrii noștri. Nu dăm niciun sfat. Fiecare poate să voteze cu cine dorește. Până acum susțineam candidații FDGR, însă până acum nu am fost contactați”, a declarat deputatul UDMR, Zacharie Benedek, unul dintre liderii UDMR Sibiu.

Publicitate

„Sperăm că acum să obținem un post sau două de ales județean”

În ceea ce privește președinția Consiliului Județean, acesta spune că a fost contactat de trei formațiuni politice din județ, însă nu s-a luat nicio decizie privind susținerea vreunui candidat la președinția Consiliului Județean. Dacă se va ajunge la o soluție electorală, acesta va fi transmisă etnicilor maghiari din județ. În ceea ce privește lista consilierilor județeni, UDMR a depus o listă de candidați pentru forul județean.

„Lista UDMR pentru Consiliul Județean cuprinde oameni profesioniști în domniilor lor de activitate. Până acum, din 1992 și până în prezent, UDMR nu a avut niciodată un consilier județean din partea UDMR Sibiu. Am avut doar un etnic maghiar ca și consilier județean din partea PNL. Sperăm că acum să obținem un post sau două de ales județean”, susține Zacharie Benedek.

La alegerile locale din 9 iunie 2024, UDMR are un singur candidat la funcția de primar în județul Sibiu. Este vorba despre o candidată la funcția de primar al orașului Copșa Mică. În rest, pe lângă lista de la Consiliul Județean, UDMR Sibiu speră să obțină posturi de aleși locali în 7 localități, toate în partea de nord a județului Sibiu, între care Copșa Mică, Mediaș, Alma, Dumbrăveni, Biertan și Blăjel.

În acest moment, populația de etnie maghiară din județul Sibiu cuprinde un procent de 1,4 % – 1,8 % din populația totală a județului Sibiu.  

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect