19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Vloggerii George și Claire dau cu noroi în orașul Sibiu. „De ce plecăm din Sibiu?”

Cele mai citite

Prezentați în urmă cu câteva luni de unele publicații ca fiind celebri și importanți pentru viața din Sibiu, doi autori de filmulețe de pe You Tube au lăudat, la momentul mutării în Sibiu, orașul și au explicat atunci, chiar dacă într-o exprimare mai anevoioasă, cât de mult le place la noi („Mă simt ca în Olanda”). Acum părerea lor s-a schimbat, pentru că ei cred că e aglomerație în oraș. Din păcate pentru ei, pare că au locuit în Cartierul Arhitecților, care nu prea le-a oferit satisfacții.

„Sibiul din păcate nu se mai potrivește nevoilor noastre. Nu mai suntem compatibili cu acest oras (ca sa fim mai eleganti in exprimare)” este explicația oferită de două persoane cu o celebritate moderată, dar care au ajuns mini-vedete locale, după ce s-au mutat în Sibiu. Pare însă că nu au avut prea multă inspirație atunci când și-au ales cartierul, având în vedere că fac unele comparații complet depășite, între Sibiu și București.
„Să-i dăm drumul la acest videoclip, să spune lucrurile care nu ne plac la acest oraș”, spune George, iar Claire îl aprobă. „În primul rând aglomerația. Aglomerația foarte mare din Sibiu. Io-s din București. Noi suntem din București, Claire este olandeză bineînțeles, dar a locuit în București”. „Am plecat din București datorită aglomerației, datorită traficului”, mai spune George. „Și-am ales Sibiul crezând că o să fie diferit. Mai liniștit. Din păcate, de-a lungul timpului am realizat că Sibiul este un oraș foarte aglomerat”. „E ca un mic București”, completează și partenera lui din Olanda.
Cei doi mai sunt nemulțumiți și de locurile de parcare. „Am mers în oraș jumătate de oră pentru că am vizitat un notar sau pe cineva acolo și noi nu ne-m găsit un loc de parcare. Unde am parcat mașina era mai mult de un kilometru”, mai spune Claire într-o românească un pic stâlcită.
„De fiecare dată când te duci la plimbare, să zicem, te duci în Parcul Sub Arini, când e cald și soare, nu poți să arunci un ac. Dacă vreau să mă plimb cu bicicleta sau cu trotineta, nu pot pentru că toată lumea se află pe pista de bicicletă, din păcate, pentru că nu există trotuar”, mai povestește George. „Trotuar este de foarte multe ori un problem aici în Sibiu”, spune și Claire, care explică că „dacă noi vrem să mergem pe jos la centru, jumate de timp noi nu avem trotuar sau nu avem trotuar pe care să stăm împreună unul lângă celălalt”.
„Sunt multe străzi aici în Sibiu pe care eu nu mă simt sigură. Pe Calea Cisnădiei și pe Calea Dumbrăvii oamenii merg așa de repede și nu înțeleg de ce primăria nu pune niște radare acolo”, continuă Claire. „Acolo sunt niște zebre, dar sunt cu mare frică în momentul în care eu vreau să merg pe zebre”.
„Am avut mari așteptări pentru orașul Sibiu, pentru că am auzit atâtea lucruri pozitive și-am zis să încercăm orașul Sibiu”. Orașul Sibiu este un oraș frumos, merită încercat, merită să-i dați o șansă, pentru voi poate se potrivește. Pentru noi nu se potrivește. Orașul Sibiu este pentru noi un oraș supraevaluat, poate a avut un PR bun”, susține George, încercând să justifice decizia inițială de a se muta în Sibiu. „În esență, orașul Sibiu este un oraș supraevaluat”.
„Cam atâta, asta-i toată chestia”, concluzionează George, care reia cele trei teme: aglomerația, parcările și infrastructura.
Cei doi omit să înțeleagă că orice oraș din România se confruntă exact cu aceleași probleme, aglomerația în trafic, lipsa locurilor de parcare și infrastructura de proastă calitate, cu menținea că în Sibiu, o parte din aceste elemente au fost parțial sau chiar mai mult rezolvate.
Din relatările celor doi reiese că locuiesc într-un apartament închiriat în Cartierul Arhitecților, unde vorbesc despre Calea Cisnădiei, deși aceasta se termină în zona benzinăriei, iar locul nu aparține administrativ de orașul Sibiu, ci de Cisnădie.
Anul trecut, după mutarea în Sibiu, vloggerii erau foarte încântați de atitudinea oamenilor, de faptul că le zâmbesc tot timpul, spre deosebire de bucureșteni. „Mă simt acasă”, spunea Claire în iulie 2021. „După ce am ajuns în Sibiu, toate lucrurile pe care le-am auzit despre Sibiu s-au adeverit și am rămas plăcut surprinși”, spunea și George. „Ce părere ai despre infrastructură?”, o întreba atunci George pe Claire. „Woaaileu!” răspundea Claire, încântată nevoie mare. „M-am simțit în oraș cu mașina, de fiecare dată, că sunt în Olanda”, poveste ea în 2021.
Atașăm și filmul din urmă cu un an, când aveau alte opinii despre Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect