9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

VIDEO A început deszăpezirea Transfăgărăşanului pentru noul sezon de vară

Cele mai citite

Pe Transfăgărășan angajații Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov au început să curețe zăpada și să pregătească cea mai cunoscută șosea din țară pentru turiști.
În aceste zile se lucrează pe porţiunea dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Transfărăgărășanul nu se va deschide circulației înainte de sfârşitul lunii iunie, dar până atunci se fac operațiuni de curățare a zăpezii, astfel încât să fie elibarată întreaga porțiune de șosea dintre Cascadă și Bâlea Lac, inclusiv mai departe, până în județul Argeș.
„Curățarea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac a început în forță de câteva zile. Deocamdată lucrăm la deschiderea unei benzi până la tunelul din vârf astfel încât să permitem intervenția cu mai multe utilaje. Vestea bună este că în acest an este mai puțină zăpadă pe traseu față de anii trecuți însă mai avem foarte mult de lucru până când drumul va deveni sigur pentru circulația publică. În mod obișnuit porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (Sibiu) și Piscul Negru (Argeş) se deschide la sfârșitul lunii iunie.
În acest momet lucrăm cu două utilaje, un încarcător frontal și o freză de zăpadă, care deschid calea pănă sus. Deocamdată zăpada de pe versanți este destul de instabilă pentru că este perioada de topire și tocmai din acest motiv este greu de anticipat cât vor dura lucrările”, a precizat Robert Elekeş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect