19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Trecut printr-o dramă medicală, un medieşean organizează o campanie de donare de sânge

Cele mai citite

Medieşenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 14 mai, între orele 9 şi 14, la Spitalul Municipal Mediaş, la o acţiune de donare de sânge.
Ideea de a organiza o asemenea campanie de donare de sânge îi aparține lui Robert Prejban, un medieșean care a avut nevoie recent de sânge pentru soția sa și care a înțeles cât de multă nevoie este de donatori în sistem. Acțiunea va fi realizată în colaborare cu Centrul Județean de Transfuzii Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș. Persoanele interesate vor putea dona sânge sâmbătă, timp de 5 ore, în intervalul orar 9-14.
Robert Prejban a trecut prin momente extrem de dificile în urmă cu aproximativ două săptămâni. Soţia acestuia a avut nevoie de o operaţiue de cezariană, care a fost urmată de o hemoragie abundentă. A avut nevoie de o cantitate mare de sânge şi a fost trimisă la Sibiu. Cazul soţiei lui Robert Prejban a fost unul cu final final fericit, iar medieşeanul a înţeles cât de mare este nevoie de sânge şi a decis să iniţieze o astfel de campanie de donare.
„Soția mea, Diana a trecut în urma cu 2 săptămâni printr-o operație de cezariană urmată de o hemoragie abundentă care a necesitat transfuzie masivă de sânge. La Mediaș erau doar 4 unități de sânge și a fost nevoie sa se aducă de la Sibiu încă 4 unități de sânge și 6 de plasmă. A plecat cu SMURDstabilă dar inconștientă spre ATI Sibiu unde a fost nevoie de transfuzie încă o zi cu sânge și plasmă dar mai ales de trombocite, care nu se găsesc în Spitalul din Mediaș. Cu ajutorul Domnului ea este acasă acum!
Au fost prieteni care au mers la Sibiu să doneze de urgență, dar am înțeles nevoia mare de sânge care este în sistemul nostru de sănătate. Sângele nu se poate produce, se poate doar dona. Sunt mult oameni care pierd lupta cu viața din lipsă de sânge! Împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine din Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș și Bogdan Custură organizăm o campanie de donare de sânge sâmbătă, în 14.05.2020 la Spitalul Municipal. Mulțumim tuturor celor care se implică, Donează sânge și astfel salvează vieți!”, este mesajul transmis de Robert Prejban.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect