27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Doi angajați ai unei bănci, acuzați de delapidarea, în Sibiu și alte județe, a 5 milioane de euro

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Poliţiştii şi procurorii din mai multe județe, inclusiv Sibiu, sunt implicați în investigarea unui caz de delapidare petrecut în cadrul unei bănci din România, de unde au fost furați 23 de milioane de lei. În această dimineață au fost puse în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară, 80 de mandate de aducere şi 32 de ordonanţe de ridicare înscrisuri în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Vrancea şi Gorj.

Două persoane angajate ale unei bănci din România sunt principalii suspecți într-un caz de delapidare de proporții, după cum anunță Poliția Română. Cei doi împreună cu complici sunt acuzați că au transferat ilegal din conturile unui fond de pensii privat, aparținând băncii respective, sume de bani reprezentând tranzacții fictive.

Publicația G4 Media scrie că banca în cauză este BRD, iar una dinrte cele două persoane anchetate este directorul fondului de pensii al acestei bănci. Aceasta a fost deja sancționată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) fiindu-i retrasă autorizarea pentru a ocupa funcția de director general al BRD Pensii Private și a amendat-o cu 100.000 de lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă.

banner

„La începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unităţi bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În urma probatoriului administrat a reieşit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, fapte ce au fost reţinute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajaţi din cadrul unei unităţi bancare şi mai multe persoane juridice.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019-2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiaţi şi a şapte persoane juridice, şi-ar fi însuşit şi folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiţilor şi ale celorlalte persoane fizice, cât şi prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăţi pentru achiziţii bunuri ori servicii fictive.

Acţiunea beneficiază de sprijinul mai multor subunităţii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului, precum şi din partea inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov, Teleorman, Constanţa, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Vrancea, Argeş şi Gorj”, arată sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect