27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie a fost dotat cu aparatură de ultimă generație

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Consiliul Județean Sibiu a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie cu aparatură și echipamente medicale moderne printr-un proiect cu fonduri europene.

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu aparatură de ultimă generație în valoare totală de 815.315 de lei, bani obținuți printr-un proiect cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean Sibiu.

În ce a constat dotarea Ambulatoriului de specialitate

banner

Principalele echipamente și dotări de la Ambulatoriu de specialitate sunt: pletismograf de ultimă generație, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreții pleurale, centrifugă și termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale. De asemenea, s-au adus lămpi bactericide, mașină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicație, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente și materiale sanitare.

„Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituției noastre cu aparatură nouă, de ultimă generație, este un demers pe care l-am realizat constant și care ne preocupă permanent. Reușim astfel să creștem calitatea serviciilor medicale și să îmbunătățim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din județul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generație, atât Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cât și Spitalul Clinic de Psihiatrie”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit statisticilor, numărul persoanelor care recurg la serviciile oferite în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creștere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultațiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167 de persoane, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

„Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din județ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid și corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate. Mulțumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reușit să ne ajute să achiziționăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect